Veenendaal 4 kampioen !!!

Ga naar beneden

Veenendaal 4 kampioen !!!

Bericht  Al op vr 18 maa 2011, 08:26

Veenendaal 4 heeft gisteravond toch nog onverwacht het kampioenschap binnengehaald. De strijd ging tegen Bennekom 4, de nog enige serieuze achtervolger op 1 matchpunt. Doelstelling van de avond was minimaal een gelijkspel te behalen. Aan Frits, Wijnand, Job, Jaap-Hille, Ricus en Arie de schone taak om dat voor elkaar te krijgen.

De wedstrijd ging lang gelijk op, waarbij vier partijen redelijk snel werden beslist. Wijnand en Arie behaalden remise, Frits verloor en Job won.
Op dat moment waren Ricus en Jaap-Hille nog bezig. Ricus had ruim een half uur tijd meer, Jaap-Hille had dat juist minder. Over Ricus maakten we ons geen zorgen. Hij won een kwaliteit (twee torens tegen toren en paard) en kon de toren ruilen. Vervolgens creëerde hij een vrijpion op de a-lijn, waarna de tegenstander het wel geloofde. Daarmee was in ieder geval het gewenste matchpunt binnen. Jaap-Hille zat zich ondertussen in een toreneindspel in de nesten te werken en kwam een pion achter. Na de torenruil had hij een verloren eindspel (1 tegen 2 pionnen). De tegenstander aan zet zou eerder promoveren als beide spelers met de pionnen gingen lopen. De tegenstander besloot echter om met zijn koning de enige pion van Jaap-Hille uit te schakelen. In plaats van op de volgende zet weer met de koning te gaan lopen, besloot hij ook om te gaan promoveren met een pion. Dat gaf Jaap-Hille de gelegenheid om een zet eerder een dame te halen en met schaakjes de achtergebleven pion op te halen. Met nog 20 seconden op de klok kon hij remise claimen. Het blijft eeuwig schaak, tenzij de dames worden geruild (en dan blijven twee kale koningen over). De partij eindigde dus in remise, waardoor met een overwinning van 3½-2½ het kampioenschap veilig werd gesteld.
avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 47
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum