Veenendaal 2 start met overwinning

Ga naar beneden

Veenendaal 2 start met overwinning

Bericht  Al op vr 14 okt 2011, 11:12

Veenendaal 2 is de nieuwe competitie goed begonnen door ASV 5 te verslaan. We begonnen 'verzwakt' aan de wedstrijd, omdat Marcel en Dennis Flohr verhinderd waren. Gelukkig hebben we twee enthousiaste invallers. Pim Dik deed dat invallen meer dan uitstekend door ons op 1-0 te zetten. Op een nog redelijk vol bord moet de tegenstander wel iets hebben gemist, uit het niets moest de dame worden gegeven tegen een loper om mat te voorkomen. Niet lang daarna zette Johan van den Brink zijn tegenstander mat in een leuke partij (2-0). Vanaf dat moment kwam de overwinning niet meer in gevaar. Twee borden stonden goed en een halfje zat er ook nog wel in. Dat halfje kwam vervolgens op naam van Audry Burer. Hij speelde een aanvallende partij, maar zijn tegenstander kon alles vrij eenvoudig weerleggen. Een remise, door herhaling van zetten, was daarmee een logisch gevolg (2½-½). Arjen Loonstra bracht daarna de overwinning een stuk dichterbij. De hele partij stond hij actiever (eerst pion voor, in eindspel niet meer, toen weer wel) en bracht het punt binnen nadat zijn tegenstander in een mindere stelling en in tijdnood een loper in de aanbieding deed (3½-½). Gerard Bulthuis kwam in zijn partij niet goed uit de opening. Daardoor liep hij de hele partij achter de feiten aan en was de (ingecalculeerde)verliespartij een feit (3½-1½). In de jacht op bordpunten ging het daarna ook bij Benno van der Veen mis. In het eindspel (en in tijdnood) probeerde hij nog wel wat richting vijandelijke koning, maar met een paar positionele zetten kon hij mat niet meer voorkomen (3½-2½). Leo Hovestadt bracht uiteindelijk de overwinning in veilige haven. Hij had geen kind aan zijn tegenstander in deze partij. Met mooi positioneel schaak werd langzaam maar zeker de druk op de vijandelijke koning opgevoerd. Het was op enig moment wel duidelijk dat zowel op stelling als op tijd de buit binnen was, de tegenstander koos er voor om zich door de vlag te laten gaan (4½-2½). Ron Flohr was als enige nog bezig in tijdnood (evenals zijn tegenstander) en met twee pionnen minder. Tot verbazing van beide spelers bleek zijn tegenstander Ron opeens mat te kunnen zetten, hetgeen uiteraard gebeurde.

De eindstand komt daarmee op 4½-3½. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijd dit goede spel een passend vervolg geven.
avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 47
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Eerste punt

Bericht  Doublik op vr 14 okt 2011, 18:45

Even een diagrammetje van een verrassende stelling van mijn partij met wit
[img][/img]


Zwart heeft net a4 gespeeld. De dame kan nergens heen, maar gelukkig is er 20. Pxa4 na onbesuisd bxa4 21. La6+ Db7 22. Dxb7 is het mat!


Doublik

Aantal berichten : 54
Punten : 97
Registration date : 15-11-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Veenendaal 2 start met overwinning

Bericht  Johan op wo 19 okt 2011, 10:57

Ik had inderdaad een lekker potje tegen Knuiman. Zal eens kijken of ik een diagrammetje kan plaatsen dit weekend.
avatar
Johan

Aantal berichten : 255
Punten : 271
Registration date : 14-02-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Veenendaal 2 start met overwinning

Bericht  brilsmurf op wo 19 okt 2011, 15:51

Gefeliciteerd met de overwinning! Dat er nog vele mogen volgen!. Very Happy

brilsmurf

Aantal berichten : 442
Punten : 483
Registration date : 21-02-09

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Veenendaal 2 start met overwinning

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum