Een illusie armer, een ervaring rijker

Ga naar beneden

Een illusie armer, een ervaring rijker

Bericht  Al op vr 06 apr 2012, 08:25

Gisteravond stond de kwartfinale voor de osbo-cup tussen Veenendaal 2 en Denk en Zet uit Hattem op het programma. Beide teams waren niet in de gelegenheid om afgelopen maandag gezamenlijk met de andere kwartfinales te spelen. Voor beide teams was dit een mooie oplossing.
Het team wat op kwam draven bestond uit een speler met een rating in de 1800, de rest zat boven de 2000. We wisten dus dat het een zware kluif zou worden en dat we flink aan de bak konden. De opstelling na loting werd als volgt (Veenendaal met wit op de oneven borden):

Bord 1 R. Flohr - M. Mujkanovic
Bord 2 A. Loonstra - J. Redeker
Bord 3 D. Flohr - R.P. Hofstede
Bord 4 M. Flohr - B. Ekkelboom

Het heeft er helaas geen moment ingezeten dat er wat te halen viel. Arjen kon al binnen 25 zetten een nul noteren. In een onbekendere variant van de caro kann (1. e4 c6 2. d4 d5 3. f3) koos hij een iets te optimistische aanpak en werd er leerzaam afgezet. Na verlies van een toren was het over en uit. Bijkomend voordeel was dat tijdens de analyse van de partij wat bruikbare tips in ontvangst genomen werden over de betere voortzettingen. Marcel maakte het vervolgens nog wat bonter door zijn dame te verliezen. Daarmee stonden we 2-0 achter en moest er een wonder gebeuren om nog door te kunnen gaan. Het wonder geschiedde helaas niet, doordat Ron niet verder dan remise kwam. Hij was daarmee wel de enige die iets voor Veenendaal aan de score kon doen, want ook Dennis verloor door tijdnood en een mindere stelling.
Zijn tegenstander had goed gezien dat een promotiopion op d7 uiteindelijk niet kon worden verzilverd.

De conclusie is dat het verschil tussen de top van de eerste klasse en de promotieklasse erg groot is. Volgend jaar mogen we een nieuwe poging doen om de osbo-cup te winnen.
avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 46
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum