Veenendaal 4 zet goede lijn voort

Ga naar beneden

Veenendaal 4 zet goede lijn voort

Bericht  Al op di 11 dec 2012, 00:19

Veenendaal 4 heeft ook de derde wedstrijd gewonnen. Uit tegen Toren Arnhem 8 werd een moeizame winst geboekt. Martien, Gerard, Nico, Piet, Jan van Ham en Arjen brachten de overwinning mee naar Veenendaal.

Halverwege de avond zaf dat er overigens nog lang niet zo uit. Nico bracht als eerste het punt binnen met een toreneindspel en een stuk meer. Dat kun je wel aan Nico overlaten (1-0), maar voor de rest zag het er onduidelijk uit. Gerard en Arjen leken iets beter te staan, maar omdat het in materiaal allemaal gelijk stond houden we het maar op optisch bedrog. Jan stond een kwaliteit voor, maar moest erg uitkijken. Uiteindelijk werd alles in een kwartiertje beslist. Gerard won zijn partij (niet gezien hoe, maar wel 2-0) en Arjen wilde naar een beter eindspel afwikkelen door de dames te ruilen. De tegenstander wilde dit terecht niet, maar speelde zijn dame naar het enige veld wat niet mocht. Dat kostte een kwaliteit met waarschijnlijk niet lang daarna gevolgd door mat (3-0). Jan stond nog steeds een kwaliteit voor, maar kreeg zijn toren in een penning. Zijn tegenstander zag vervolgens een schaakje over het hoofd, waarmee Jan een loper won en zo een volle toren voor kwam. Zijn tegenstander gaf vervolgens op, waardoor de winst binnen was (4-0).

Martien hield vervolgens in tijdnood een theoretisch eindspel helaas niet remise (4-1) en Piet kon zijn fout om in het middenspel een loper cadeau te doen ook niet ongedaan maken (4-2). We doen in ieder geval goede zaken in de strijd tegen degradatie Very Happy !!
avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 47
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum