Nipte nederlaag van Veenendaal 3 tegen ASV 4

Ga naar beneden

Nipte nederlaag van Veenendaal 3 tegen ASV 4

Bericht  Al op zo 16 dec 2012, 13:29

In de vijfde ronde van de promotieklasse stond de thuiswedstrijd tegen ASV 4 op het programma. Bram was verhinderd, maar Arjen kon een keer invallen. De opdracht was om in ieder geval niet te verliezen en winst zou heel mooi meegenomen zijn. Qua rating zijn de teams aan elkaar gewaagd, dus het leek op voorhand al een spannende wedstrijd te gaan worden.

In de openingsfase vielen al 3 partijen op. Mike trof een tegenstander die nu niet bepaald vooruit te branden was, Dennis leek vanuit de opening al wat minder te staan en Arjen liet een pionnenwals op de damevleugel over zich heenkomen. De overige partijen waren nog gewoon in evenwicht. Mike kwam na 17 zetten remise overeen. Mike kon eigenlijk niks, zijn tegenstander wilde niks (½-½). Gezien het verloop op de overige borden was er overigens niks mis mee om remise te nemen. Helaas veranderde dat nadat Johan in het middenspel een toren wegblunderde (ik heb dat zelf overigens wel eens erger meegemaakt, maar dat even terzijde Very Happy ) en Dennis zijn koningsaanval niet doorsloeg en zijn tegenstander degelijk naar een punt counterde (½ - 2½).

Marcel bracht de spanning weer terug in de wedstrijd door zijn partij te winnen. Bij de eerste tijdscontrole had zijn tegenstander de 40 zetten niet gehaald (1½-2½). Het verschil werd weer groter, doordat Ron zijn partij verloor. In het eindspel met toren en loper en pionnen aan beide kanten had Ron twee pionnen minder. Dat werden er vervolgens 3 en na een poging om pionnen terug te winnen miste Ron dat hij daarmee damepromotie van de tegenstander niet kon voorkomen (1½-3½). De partij zou evenzogoed wel verloren zijn gegaan, maar het was nu een stukje sneller. Het eerste matchpunt voor ASV 4 kwam door een remise bij Arjen. Waar zijn tegenstander op de damevleugel actief was, lanceerde Arjen een aanval over de koningsvleugel. In het eindspel pikte Arjen een pion mee, waarmee hij een vrijpion creërde. Doordat de stukken van de tegenstander actiever stonden (sterk paard tegen zwakke loper) en de loper beter op de witte velden tot zijn recht zouden komen dan op de zwarte was remise min of meer onvermijdelijk (2-4).

Benno en Henk moesten nog proberen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Henk speelt al maanden erg goed en in het eindspel met twee pionnen meer telden we het punt al. Doordat de tegenstander bleef doorspelen zou het nog wel een tijd kunnen duren. Bij Benno stond de stelling potdicht. Benno kon proberen wat hij wilde, maar er was geen doorkomen meer aan. Meer dan remise zat er dus niet in, waarmee de nederlaag een feit was (2½-4½). Nadat bekend werd dat de partij bij Benno was afgelopen met positief eindresultaat voor de Arnhemmers kon Henk de felicitaties in ontvangst nemen (3½-4½).

1. Mike van Niel - Cees Sep ½-½
2. Benno van de Veen - Ivo van der Gouw ½-½
3. Ron Flohr - Martin Weijsenfeld 0-1
4. Arjen Loonstra - Erik Wille ½-½
5. Marcel Flohr - Anne Paul Taal 1-0
6. Johan van den Brink - Ruud Wille 0-1
7. Henk Don - Ron Huberts 1-0
8. Dennis Flohr - Gerben Hendriks 0-1

Qua 'doelsaldo' houden we ASV 4 nog onder ons, maar de komende wedstrijden moeten we echt aan de bak !!

avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 47
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Nipte nederlaag van Veenendaal 3 tegen ASV 4

Bericht  Osito op ma 17 dec 2012, 11:42

Tja erg spannend. De nummers 1 en 2 staan gelijk met 9 punten. Daarna 4 teams met 5 punten en 4 teams met 3 punten. Dus 8 teams vechten nog tegen degradatie. Volgende keer wacht de 'burenruzie' in en tegen Bennekom.

Overigens wil ik nog wel een goed woordje doen voor mijn tegenstander. Hij was na 3 zetten al uit zijn theorie en koos toen voor een veilige variant. Daarna probeerde beide partijen nog wel creatief te spelen, maar de stelling was toch wel vervlakt. Ik vond dat ik misschien een klein tikje minder stond en bood daarom zelf remise(laten we zeggen 80% kans op remise, 15% verlies en 5% winst).
avatar
Osito

Aantal berichten : 1109
Punten : 1180
Registration date : 14-02-09
Leeftijd : 45
Woonplaats : Almere

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum