Met hangen en wurgen naar winst....

Ga naar beneden

Met hangen en wurgen naar winst....

Bericht  Al op vr 18 jan 2013, 16:16

Veenendaal 4 handhaaft de koppositie, maar vraag niet hoe. Gisteren kwam Tornado uit Beneden-Leeuwen op bezoek. Een vrij homogeen team, wij hebben hogere ratings aan de hoge borden en lagere ratings aan de lage borden. Het nodigde Tornado ogenschijnlijk uit om na het bekijken van de Veenendaalse opstelling gauw nog wat wijzigingen door te voeren. Gelukkig heeft het net niet geholpen......

Jan van Ham zette ook in deze wedstrijd zijn partij om in winst (volgens mij heeft Jan nu al 4 uit 4). Zijn tegenstander blunderde in tijdnood een stuk weg en ging vervolgens door de vlag. Daar stond helaas het verlies van Pim tegenover. Zijn tegenstander had een betere stelling en veel meer tijd dan Pim en kon daarmee de partij naar zijn hand zetten. Vervolgens haalde Allerd remise. Met een ver opgerukte vrijpion leek hij beter te staan, maar de tegenstander hield de open lijnen bezet. Er was daardoor geen doorkomen aan, torenruil zou leiden tot een eindspel met ongelijke lopers. Dat lot kreeg Arjen wel voor zijn kiezen. Hij kon in het middenspel een kwaliteit winnen, maar een sterk paard, ondersteund door een loper, voorkwam dat de torens en een loper zich actief met het spel konden bemoeien. Na een grootscheepse, min of meer gedwongen ruil, bleven een handvol pionnen en twee lopers met ongelijke kleur over. Remise kon daarmee niet uitblijven.

Kort daarna wist Piet zijn partij te winnen. Hij wist zijn dwang naar het inzetten van grof geschut te onderdrukken en bleef tactisch spelen.
Zijn stelling zag er wat aanvallender uit en met strategische zetten en speldenprikken bleef hij het zijn tegenstander lastig maken. Die moest daar noodgedwongen veel tijd aan besteden, zodanig veel dat hij door de vlag ging. Het was vervolgens aan Gerard om de winst in Veenendaal te houden. Gerard bood vervolgens remise. Hoewel zijn tegenstander op dat moment ongeveer 20 minuten meer had nam hij nog ruim 10 minuten de tijd om het aanbod in beraad te nemen en op zoek te gaan naar de mogelijkheden. Tot onze verbazing werd het remise-aanbod aangenomen, waarmee een benauwde zege werd veiliggesteld.

De conclusie is dat niet iedereen deze avond zijn niveau heeft gehaald, maar de sfeer in het team is goed en gezamenlijk hebben we er toch weer mooi twee punten uit gesleept. Dat mag de volgende keer tegen OPC wel wat makkelijker Very Happy .
avatar
Al

Aantal berichten : 152
Punten : 205
Registration date : 15-03-09
Leeftijd : 47
Woonplaats : Veenendaal

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum